Contact direct

0232.263.481

0732.897.692

english

Diagnosticarea profesionala a stadiilor celulitei

1.    Completare chestionar de sanatate – discutie cu pacientul
2.    Masuratori specifice fiecarei persoane
3.    Analiza cu Aparatul B100
4.    Analiza cu Kitul Cell Meter – diagnosticare celulita
5.    Stabilirea tratamentul personalizat


CELL METER - DIAGNOSTICARE CELULITA                                                                           
In lupta cu celulita primul si poate unul dintre cei mai importanti pasi il constituie diagnosticarea corecta a tipului de celulita. Este un element esential, in functie de care se poate stabili ulterior tipul de tratamente si terapii de utilizat pentru eradicarea celulitei.Cel mai modern si eficient aparat cu care se poate realiza diagnosticarea corecta si eficienta a tipului si stadiului de celulita este kitul CELL METER. Mai exact, este vorba de un sistem senzorial de detectare a aspectelor termice ale celulitei, ce functioneaza pe un dublu principiu: diagnosticare la caldura imbinat cu efectul de unduire (“ripple effect”).

Kitul profesional Cell Meter contine:
•    3 benzi termografice pentru diagnosticarea celulitei , evaluarea stadiului si tipului de celulita indiferent de sezon sau conditii;

Conditii necesare diagnostic celulita:
•    clienta sa fie relaxata si destinsa
•    zona ce urmeaza a fi analizata sa fie perfect uscata si stearsa de orice impuritati
•    nu se va realiza masaj pe zona ce urmeaza a fi analizata cu cel putin 30 minute inainte de examinare
•    este interzisa expunerea la soare / solar cu 24 de ore inainte de examinate

Rezultate:
•    detecteaza termografic stadiile celulitei
•    localizeaza zonele cu probleme si permite interpretarea corecta a problemelor cauzate de celulita
•    permite alegerea optima a tratamentului specific fiecarui client
•    permite controlul randamentului fiecarui tratament
•    Realizeaza si o masurare corecta a circumferintei zonei examinate


Analizator corporal B100
DIAGNOSTIC CORPORAL COMPUTERIZAT
      Aparatul profesional B100 este un performant  analizator corporal, computerizat, care indica cu precizie excesele din organism. 
      Rezultatele analizei corporale vor identifica problemele corporale si astfel se va  putea stabili un program de remodelare corporala adaptat la organismul fiecarui pacient.Analiza corporala dureaza maxim 5 minute, informatiile fiind imprimate pe un buletin de analiza.
      Deoarece in ultima vreme pacientii devin tot mai experimentati si mai pretentiosi si doresc din ce in ce mai mult tratamente  personalizate, este extrem de important sa stim care sunt criteriile in functie de care se pot concepe aceste  tratamente de remodelare corporala  specifice fiecarei persoane.

     Stim cu toti ca tratamente corporale sunt numeroase, au ca rezultate slabire, remodelare corporala, anticelulita, tonifiere musculara, antivergeturi. Dar, fiecare terapie are functii principale si colaterale ; ceea ce i se recomanda unei cliente garantand eficienta terapiilor , nu i se potriveste alteia. Este important ca inainte de recomandarea unui pachet personalizat sa se efectueze o anamneza a clientei, un istoric al evolutiei sale, cu ce probleme s-a intalnit,,ce cure de slabire a urmat , ce rezultate au avut dar si o determinare a stadiului celulitei, a tonusului muscular si a excesului de grasime si apa din organism.

 Este celulita o afectiune a organismului sau o stare de normalitate?
  Dupa ultimile studii efectuate,  in ultimul timp , celulita nu tine cont de varsta si sex.
  Celulita este o acumulare in exces a grasimilor, toxinelor si lichidelor si o dereglare a schimburilor de        substante.

De asemenea, celulita depinde de obiceiurile alimentare, de consumul de nicotina si cafeina, dar trebuie sa stim ca si aerul poluat pe care il respiram,stres, factori genetici, produsele cosmetice sintetice ( sampoane, vopsele, make-up ) contin substante care pot deveni toxice. Si organsimul nostru produce deseuri metabolice.

Ce pare interesant este faptul ca in urma unui studiu s-a constatat ca in 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% - in consumul de anticonceptionale, 20% - in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza. Astfel, se poate afirma ca celulita apare frecvent in perioada „exploziilor hormonale”.

Stadiile evolutive ale celulitei care se stabilesc in functie de diagnosticarea  New Vision Beauty Center  sunt 4:
1.    celulita- stadiul de normalitate( foarte rar si doar pe anumite zone)
2.    celulita- stadiul I-II – edeme, lipoedeme , retentie lichide, incetinirea flux sangvin
3.    celulita- stadiul III – micronoduli(defect al tesuturilor, neoformatiuni colagen, senzatia de granule fine)
4.    celulita- stadiul IV – macronoduli(durerosi, posibil vizibili)

Intr-un centru de remodelare corporala este obligatoriu sa existe diagnosticarea clara si profesionala in urma careia sa se ofere sfaturi nesubiective ci bazate pe date concrete si cuantificabile.
New Vision Beauty Center  utilizeaza  doua aparate pentru a efectua diagnosticarea,  Analizatorul B100 si kit-ul termografic Cell-Metter.

Cum se realizeaza diagnosticarea?
Persoana careia i se face diagnosticarea este schimbata intr-un halat de unica folosinta si este cantarita.
•    Cu ajutorul unui plicometru ( un ,,clestisor” gradat) i se vor masura patru pliuri de grasime din zona bratului ( biceps, triceps), talie si sub omoplat. Se va intinde pe patul unde se face diagnosticare.
•    Se aplica 2 minielectrozi in apropierea degetelor unui picior si 2 minielectrozi langa degetele mainii (de aceeasi parte a corpului). In acest moment organismul va fi traversat de un curent neagresiv de diagnosticare. Nu se simte absolut nimic. Corpul fiecarei persoane va opune o rezistenta mai mica sau mai mare acestui tip de curent in functie de tesutul adipos, de stadiul celulitei, de apa din organism si de musculatura.
•    Se introduc cativa parametrii proprii(aflati anterior): numar de kilograme, varsta, inaltimea, tipul de activitate zilnica desfasurata. In cca 5 minute analizatorul va printa diagnosticarea. Pe acesta se va observa numarul de kilograme de grasime in exces, nr kilograme apa in exces, necesarul caloric zilnic, starea tonusului muscular exprimat in procente ( putem compara cu idealul procentual de masa musculara).
•    Se continua cu evaluarea stadiului celulitei cu ajutorul  kit-ului termografic Cell-Metter.
•    Se aplica pe corp o banda selectoare care ne va directiona catre una din cele 3 benzi termografice de evaluare.
•    Pe diferite zone de interes vom aplica banda termografica potrivita temperaturii corpului. Aceasta se va colora in diferite nuante: albastru-verde (stadiul 1 al celulitei), albastru-verde-mov-galben ( stadiul 2), coloratii diverse carora li se adauga mici pete brune, maronii sau negre ( stadiul de micronoduli) si zone intinse ne negru sau maron inchis (stadiul de micronoduli). Trebuie sa stim ca la o singura persoana putem avea stadii diferite de celulita, pe zone diferite de corp.

In acest moment diagnosticarea a luat sfarsit. Terapeutul va recomanda un pachet personalizat de tratamente potrivite persoanei in cauza.
 

Copyright 2011

New Vision Beauty Center.

Toate drepturile rezervate

Investim in viitorul tau ! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro www.inforegio.ro