Contact direct

0232.263.481

0732.897.692

english

Microdermabraziune

Microdermabraziunea exfoliaza primul strat de celule de la nivelul pielii folosind capete de tratament cu cristale de diamante. Aceasta operatiune mecanica realizeaza o delicata exfoliere a pielii si in acelasi timp intareste sistemul imunitar al celulelor din primul strat de epiderma intr-un mediu steril si controlat. Spre deosebire de metoda clasica de microdermabraziune, tehnica folosirii cristalelor de diamant indeparteaza anumite riscuri cum ar fi o exfoliere exagerata, inhalarea cristalelor de pe capetele de tratament, nu cauzeaza iritatii ale pielii sau reactii alergene. Dupa doar un singur tratament, veti observa cum pielea devine mult  mai luminoasa  si mai  catifelata.
Folosit in mod regulat tratamentul confera pielii un aspect tineresc, sanatos si radiant. Rezultatele sunt vizibile imediat . Tratamentul este complet non-invaziv, nedureros si poate fi realizat intr-un timp foarte scurt.


Pretul unei sedinte de microdermabraziune este de 90 Ron

Abonamentul de 6 sedinte  de microdermabraziune este de 420 ron

Avantajele microdermabraziunii sunt:

   1. este un procedeu natural
   2. nu este invaziv
   3. nu este dureros (nu necesita anestezie)
   4. poate fi repetat saptamanal (seboree)

Se recomanda ca inainte si dupa tratament cu doua saptamani sa se renunte la produsele cosmetice care contin α si β hidroxiacizi, β caroten, retinol, vitaminele A si E, sa se renunte la expunerea la soare sau solar cu trei saptamani inainte si dupa tratament, sa se foloseasca o crema cu factor mare de protectie solara 60+ ( 2-3 saptamani) si o hidratare adecvata (min 2l/zi)
 1. Am indicatie pentru microdermabraziune?

Daca ai, sau ai avut, acnee, discoloratii, riduri fine sau mai adinci, diferente de textura ale pielii sau tenul tau este afectat de expunerea la razele soarelui, atunci Microdermabraziunea te-ar putea ajuta. Microdermabraziunea nu te va scapa de cicatricile adinci sau de ridurile de expresie, de semnele din nastere sau de tatuaje. Daca nu ai un istoric cunoscut de hiper/hipo-pigmentari sau cicatrici keloide in familie, ar trebuie sa iei in considerare Microdermabraziunea ca o alternativa la peeling-uri mai agresive sau mai invazive.

2. Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedura minim invaziva care implica razuirea pielii cu cristale de diamant pentru eliminarea stratului cornos al epidermului, care este alcatuit in principal din celule moarte. Tot prin acest procedeu se realizeaza concomitent si stimularea productiei de celule noi in stratul bazal, profund, al epidermei.

Este posibil ca aceasta metoda sa nu dea rezultate optime pentru toata lumea, dar pentru cele mai multe persoane da rezultate mai mult decit satisfacatoare. Curata extrem de bine porii si, folosita regulat, previne aparitia punctelor negre sau albe. De asemeni stimuleaza productia de colagen din derm, ceea ce are ca rezultat un ten mai ferm si mai omogen.

3. Cind se poate realiza microdermabraziunea?
Microdermabraziunea se poate realiza oricind, dar trebuie lasata o pauza de cca. 10-14 zile intre tratamente pentru rezultate optime. Este bine ca doritoarele sa-si planifice sedintele de tratament in primele doua saptamini dupa ciclului menstrual, deoarece pielea este mai sensibla pe masura ce se apropie ciclul si in timpul acestuia.

4. Ce presupune o consultatie  in vederea tratamentului de microdermabraziune?
 Aceasta procedura este aproape complet non-invaziva, detaliile pot fi explicate in citeva minute, ca de altfel si efectele benefice pe o lunga perioada in cazul in care se efectueaza o serie de mai multe tratamente. Dupa aceasta serie de tratamente, ideal ar fi sa se mentina rezultatul prin sedinte de intratinere la 3-4 luni.

5. Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?

Se aplica initial o lotiune de curatare a fetei de excesul de grasimi, pentru a pregati tenul. Gradul de razuire poate varia in functie de efectul care se doreste precum si de sensibilitatea clientului. Procedeul dureaza cca. 15 minute, in functie de adincimea sau taria cu care se lucreaza. Dupa ce a fost tratata toata fata, se aplica o solutie tonifianta precum si o crema de rehidratare, si eventual o crema cu factor de protectie solara ridicat.

6. La ce trebuie sa ma astept dupa tratament?
Senzatia cea mai comuna este aceea de usoara insolatie. Pielea se va simti foarte uscata si este posibil sa se exfolieze. Acest lucru este normal si este de fapt scopul procedurii. Trebuie sa aplicati cu regularitate un rehidratant de calitate care sa includa si un factor de protectie solara cit mai ridicat, minim 100. Chiar si asa, trebuie evitata expunerea la soare pentru perioade mai lungi, iar bronzarea, chiar si la salon, este contraindicata. De asemeni contraindicate sunt orice fel de produse exfoliante cu 3-5 zile inainte si dupa tratament. Pielea se va simti mai fina iar efectele pozitive se pot vedea in unele cazuri chiar imediat dupa tratament. Se recomanda 4-6 sedinte, distantate la 10-14 zile, dar – de la caz la caz, in functie de seriozitatea afectarii stratului cornos – se pot efectua si mai rapid, la 5-7 zile.


7. Este microdermabraziunea un tratament dureros?
Nu,  in general este bine sa se lucreze la limita confortului si a suportabilitatii, pentru a obtine rezultate cit mai bune. Pielea se va simti usor “fierbinte” si poate sa ramina ceva mai roz pentru citeva ore, pina la maxim o zi.


8. Ma scapa microdermabraziunea de ridurile mai fine si mai adinci, sau de semnele acneice?
In cele mai multe cazuri, da. Cicatricile severe nu vor fi complet inlaturate numai prin Microdermabraziune – va trebui sa recurgeti la procedee mai invazive, chirurgicale. Microdermabraziunea sa poate asocia cu tratamente cu acid glicolic pentru a avea efecte si mai spectaculoase. Aceste tratamente va expun insa la exfolieri masive, care pot dura chiar si mai multe saptamini, asa ca nu sunt pentru oricine.


9. Apare tumefierea fetei dupa microdermabraziune?
Acest efect secundar este extrem de rar. Procedeul in sine este non-invaziv, si doar prin exagerarea intensitatii poate produce acest gen de efecte. Cu toate aceste, rezultatele pozitive pot fi remarcate chiar dupa prima sedinta.

10. Cind ma pot intoarce la servici dupa tratament?
Imediat. In unele cazuri, in care se noteaza o usoara roseata a fetei, poat fi indicata aplicarea unui strat lejer de pudra, dar de cele mai multe ori, tonicul aplicat si crema hidratanta sunt suficiente. In aceste cazuri, este indicat sa se efectueze tratamentul sa sfirsitul zieli de lucru, pentru ca efectele secundare sa dispara pina a doua zi.


11. Cind incep sa se vada rezultatele?
De cele mai multe ori imediat. Nu vorbim aici de rezultate dramatice, precum cele de skin resurfacing sau lifting, ci de un ten mai clar, mai uniform, cu textura mai sanatoasa, care se simte mai catifelat. Acestea sunt imediat aparente dupa prima sedinta, iar in timp, dupa efectuarea unui set de 6 sedinte, efectele se cumuleaza si sunt potentate si de stimularea regenerarii colagenului.


12. Care sunt riscurile asociate acestui tratament?
Nu sunt prea multe riscuri asociate cu Microdermabraziunea – cel putin pentru persoanele sanatoase – dar pentru cineva cu probleme ale pielii sau cu anumite patologii medicale pot apare complicatii. In conditiile in care se lucreaza la presiuni si intensitati mari, exita un risc de hiperpigmentare, singerare punctuala sau chiar infectie localizata – daca persoana respectiva este predispusa. Risc de infectie mai poate apare in cazul in care nu se lucreaza steril  (mai ales cele care vin in contact direct cu pielea)

Oricum, trebuie evitata Microdermabraziunea in urmatoarele cazuri:
- leziuni tegumentare nediagnosticate
- herpes recent
- negi
- acnee activa, supurata
- Rosaceea activa
- Diabet decompensat
- Boli autoimune sistemice
- Tendinta de hiperpigmentare post-operatorie (se va incerca folosirea unor intensitati mai mici)
- La persoanele care folosesc regulat Retinol-A, sau cele care tocmai au facut peeling chimic.
- Imediat dupa proceduri laser la nivelul zonei tratate.


13. Este necesar un tratament de intretinere a rezultatului?
In principiu da. Evident, efectele pozitive se vor estompa in timp – pentru ca procesele care au determinat aparitia problemelor nu dispar, ci lucreaza in continuare in defavoarea tenului Dvs – deci cel mai indicat ar fi sa va programati o sedinta la citeva luni pentru mentinere si sa repetati seria de 6 sedinte la 12-16 luni.

 

Copyright 2011

New Vision Beauty Center.

Toate drepturile rezervate

Investim in viitorul tau ! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro www.inforegio.ro